jersi trw afc 2014


posted by azuharahimi on , , ,

1 comment

TUNGGU


HEHEHEHE

jersi afc The Red Warrior (leaked)

officially jobless


posted by azuharahimi

1 comment


finally,
aku seorang penganggur…

aku start kerjaya aku dengan aras paling tinggi
bagi aku
pencapaian yang amat bermakna bagi diri aku
menjadi team leader di salah sebuah syarikat international
taman tema international,
bergaji pada taraf pendidikan aku

ntah mengapa hati ini meronta-ronta,
nekad berhenti kerja,
kesunyian agaknya
takkala kawan-kawan lain berkawan di sana-sini
aku keseorangan di selatan tanah air

 

aku nekad,
berhenti kerja

aku sambung perjalanan kerjaya aku di shah alam
salah sebuah syarikat milik chinese,
ditugaskan untuk menjaga salah satu outlet taman kanak-kanak
kecil,
dibayar bawah taraf kelayakan aku
tapi tak apa,
aku sahut cabaran, sebab jalan ini yang aku pilih


tetapi amat pahit,pedih
pahit berkerja di syarikat yang 100% memikirkan untung tanpa hirau kebajikan pekerja
baru aku tahu kenapa outlet manager silih berganti
tidak kekal
4 5 bulan bertukar

kedekut,
sampai nak minum air kosong dari bahagian f&B  dilarang
air kosong,
ya kamu bayar kami,
tapi berperikemanusianlah


aku nekad
berhenti kerja

dalam kekelaman,kegelapan
Allah makbulkan permohonan aku
akhirnya,  aku diterima untuk sambung belajar,
Msc. Facilities Management.
tanap pikir panjang,
aku sahut cabaran sekali lagi


sekarang ini aku seorang penganggur..

I think,
my life is moving backward
from international worker to small company worker to jobless again
I hope,
and really hope
Allah will give me another chance to change..


cukuplah
aku sudah peroleh pengalaman
time to change

back to write, write and write


posted by azuharahimi

2 comments

almost 5 years,
menulis, luah perasaan, luah kegembiraan, luah pelbagai rasa
dalam alam maya ini,

ketika itu,
zaman facebook masih muda,
zaman kegemilangan friendster  versus myspace,
zaman twitter masih kebudak-budakkan..

and

almost 1 year I’m stop blogging,
because,
nobody needs to read ‘bad’ my story,
I thinks

hello,
I’m new man right now
just like a butterfly just poops up from pulp (eh betul ke?)

okla,
cukup mukadimah nya…
273 entri dipadam,
dan aku tinggalkan satu entri yang first dibuat,
sebagai bukti aku pernah wujud…

nun, kat bawah nun!



*wei,
mana follower-follower sekalian?
sudah berkuburkah kalian semua?
hahahahahahaha..

assalamualaikum………………

KMKu-kolej mara kulim


posted by azuharahimi

5 comments





assalamualaikum..............

KOLEJ MARA KULIM
kalu x clap ak,ak mula mndftar d kolej ni pada 11/5 09 kot..entah ler..fkiran dh nyanyuk...;p tp,ak msih igt pkataan first yg kuar dri mlut ak bler 1st time mjjak kki ke kmk,'abah,btul ko kolej ni??supo buke kolej jah'..ak rase myesal gler2 tick kolej mara kulim mse isi brg metrikulasi dlu..tp Allah dh mnetapkan rezeki ak dsini..msti ade hikmah dsbliknyer..redha jer la....;p



mmg Allah itu maha mgetahui....

setelah hampir 5 bulan(1 semester) dsni..ak berase bruntung gler dpt kolej ni..mmg dri segi fasiliti mmg kurang tp kegembiraan duk kolej ni xdpt dgmbarkan..kolej ni hanye ade lbih krang 700 jer(metrikulasi 300 lbey2 n slebihnye bdk2 foundation unikl)...

beruntungnyer ak...

dpt knal sumer cgu2 n hmpir sumer bdak2 metrik
-memandangkan bdak2 metrik hnye beberape krat je berbnding kolej metrikulasi laen(beribu-ribu),so kteorg dpt mgenali hmpir sumer bdk2 metrik..huk3(x smua yer...);p


stu kuliah lbey kurang 40-50 org jer
-sumer bdak2 kuliah knl antara stu sme laen...dan lcture2 pun knl kami..alhamdullilah..jika kte xpham,jgn rsau,lecture akn nmpak muka blur kte tu,n die akan ulang,ulang n ulang blik smpai kte pham...;p

kuliah2...;p

klas tutorial 7-8 org jer..
-satu kuliah akn dpcah lg klaz tutor,lbih kurg 6-7 tutorial..ni stu klbihan lg kalu tutor skit..tmpuan lcture lbey untk ke n lcture akn tau klemahan kte kt ne...keburukannye...hurmmmmm,klu x siap assigment,mati ler jwabnyerrr....;p

bkan ak..hehe


hostel bkn blik,tp dorm
-hurmm,sstengah org more prefer tuk dduk lam blik..tp bg ak,duk lam dorm lg bez...
satu dorm ade lbey kurang 20 lbey2,..tp stiap dorm die bhagi kpada kiub2 kcik..stu kiub 2 org.( sperti mrsm taiping)..pling klaka,kalu time mkn,satu dorm sme2 kuar,dh mcm adik bradik....;p sumer tggu stu sme laen...hehe

kiub ak..muahaha

mkanan dtnggung oleh mara..
-hahaha..kepada bdk2 sbp,mrsm or skola laen yg mkn lam tray dlu2,kt sni korg kn 'bjumpe' lg dgn tray2 yg bsnar2 tu..hehe..kalu bukak dompet n kuar habuk,jgn rsau,kt sni korg xkn mti kbulur..;p 6 kli shari mkanan dsediakn..kalu xnk mkn kt ds,cafeteria pun ader...tp.yg beznyer,elaun korg kn dipotong,other metrik(not under mara) elaun die lam RM250 per month,but under mara kte akn dpt RM1oo jer..sob3..



suasana aman lam khjauan
-no komen...sesuai tuk study n dating..hehe



100% bumiputra
-mknenye,100% melayu kt stu...;p


bg adik2 yg nk tick kolej mara kulim tu,pkir2kn lah menda ni yer..

-sanngup mkn kt ds??
-sanggup duk lam dorm??
-untk boys,sanggup naek 100 lbey tngga dr hostel ke blok akedemik?
-untk sbpians,sanggup compete with another mrsm students??(mrsm student maj0riti kt sni,sbp x dkenali);p

Allah maha mgetahui..



----------------------i'm enjoy here---------------------------

katakhijau@pkck91. Powered by Blogger.